Wie ben ik

Scholten Linde Fotografie is Carla Scholten Linde, een fotograaf gespecialiseerd in bruidsfotografie en zakelijke fotografie.

Over alle beelden denk ik creatief na en op jullie mooiste dag in het leven vang ik alle emotie, romantiek en geluk in mijn lens. Mijn kracht ligt in het vastleggen van jullie liefde terwijl je gewoon jezelf kunt zijn. De setting is ontspannen, ongedwongen en relaxed. Zo kan ik de mooiste beelden maken. Het mooie aan dit vak is dat je kan blijven ontwikkelen. Ik houd dan ook van een journalistieke aanpak, ik ben een verhaler verteller. Ik vraag jullie daarom niet te poseren, maar de dag te beleven alsof ik niet aanwezig ben. Alleen op deze wijze vang ik jullie emoties. Jullie trouwdag is een verhaal uit een stukje van jullie leven, die altijd zal blijven bestaan door de foto’s.

Als bruidsfotograaf heb ik twee ingrediënten nodig van jullie om een bruidsreportage zo spetterend mogelijk te laten zijn: Dat is jullie vertrouwen en vrijheid. Hiermee krijg je de meest creatieve foto’s en kunnen wij jullie unieke verhaal de gehele dag door zo puur mogelijk fotograferen. Als fotografe hou ik ervan om spontane en pure momenten vast te leggen, het moment te pakken zoals het is en komt. Mensen, details, sferen en emoties zijn de gebeurtenissen die jullie foto's bijzonder maken.

Bedrijfsfotografie:I k maak veel zakelijke portretten voor bedrijven en instellingen, profielfoto’s voor websites en social media en ook redactionele portretfoto’s. Goede zakelijke foto's geven vertrouwen.

Ik kom graag bij u langs om alle mogelijkheden met betrekking tot bedrijfsfotografie te bespreken.Ik denk graag met u mee om samen een tot een passende oplossing voor uw bedrijf te komen. Uw portretfoto en bedrijfsreportage op uw social media profiel, website of visitekaartje is de eerste indruk die een opdrachtgever of relatie krijgt. Deze profielfoto/bedrijfsfoto moet vertrouwen uitstralen en naadloos aansluiten bij uw identiteit. Eén foto zegt meer dan 1000 woorden.

What makes me happy

Fotograferen is voor mij kijken, door goed te kijken zie je meer.. Naast deze passie heb ik een zoon en drie dochters, een lieve man, een hond en een heel mooi plekje om te wonen en te werken. In de natuur voel ik mij thuis, ik wil iedere dag naar buiten. Ik word blij van mijn familie, de zon, wolken, natuur, mensen met verhalen, kunst, gezelligheid, ondernemen. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar mijn motto is: vooral doen waar je blij van wordt!

Awards

2016 - Wedisson award voor Best wedding photography. 2 award gewonnen.

2017 -Wedisson award voor Best wedding Photography.

Opleidingen

HBO opleiding, voorlichting en dienstverlening. Vervolgens: op de fotovakschool volgde ik de basis- en vakopleiding en de portret en reportage.

Workshops en masterclasses

Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en om inspiratie op te doen volg ik regelmatig workshops en masterclasses (onlangs bij Luther Hartog,  Alexandra Vonk, Arno de Bruin, Flexmi). En ik ben onlangs nog afgereisd naar Italie voor een 4 daagse bruidsfotografie van niemand minder dan Damon Pijlman.

 

2013 - Richard Mayfield (GB)
2013 - Eolo Perfido (Italy)
2012 - Henk van Kooten - Portretfotografie
2011 - Thomas Zehnder (Stuttgart) - Hochzeitsfotografie
2010 - David Jay (Bristol - UK) - Weddingphotography
2010 - Damien Lovegrove (New York) - Weddingphotography
2009 - Luca Zanier (Zürich) - Stilllife
2009 - Patrick Siemons - Trouwfotografie